Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Oscar And The Wolf
Officiële website

www.oscarandthewolf.com

Informatie Agent

Naam: Jan Digneffe

Telefoon: +32 15 29 59 00

Adres: Stephenson Plaza, Blarenberglaan 3A, 2800 Mechelen

Email: jan.digneffe@livenation.be


Oscar And The Wolf

Van jong en obscuur indie folk bandje, naar larger than life pop icoon. Het overkwam Oscar and The Wolf in 2014. Het debutalbum ‘Entity’ betekende een grote sprong voorwaarts voor singersongwriter, alsook producer Max Colombie. Het album staat intussen dan 40 weken in de top 10 album charts, was het 2de best verkochte album van 2014 en heeft inmiddels platina status bereikt met meer dan 20.000 verkochte exemplaren! Dit gouden lijstje is echter nog niet compleet.
 
Het meest gedraaide nummer op Studio Brussel in 2014, ‘Strange Entity’, gaf aanzet tot de doorbraak op grote schaal in België en is meteen ook de hoogste nieuwkomer op #5 in De Lijst Van Eigen Kweek. Bovendien werd deze single gebruikt als soundtrack tijdens het defilé van Dries van Noten in Parijs!
 
Alsof dit nog niet genoeg is, verzilverde Oscar and The Wolf 3 MIA’s, waaronder beste album. Ohja, ook een 3-maanden-op-voorhand-uitverkochte Lotto Arena mogen we niet vergeten! Wanneer Oscar en zijn wolven in de buurt zijn, staat een drummende massa om de hoek te huilen naar de maan. Bewijs? Alle Nederlandse clubshows waren in een mum van tijd uitverkocht, alsook de grote zaal Paradiso. Ook op Eurosonic 2015 bleven de monden niet stilstaan over Max. Zelfs overzees tonen Amerikaanse platenlabels interesse in deze Belgische electropop!
 
Succes is een zwakke uitdrukking om dit elektropop-fenomeen te beschrijven. Deze krachtige stroomversnelling voert Oscar and The Wolf deze zomer tot de grote festivalweiden van Pinkpop en Werchter, waar het publiek kan genieten van deze uniek mix van warmbloedige beats, pakkende melodieën en dromerige vocals.
Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z