Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Soldier's Heart
Officiële website

www.facebook.com/soldiersheartmusic

Informatie Agent

Naam: Jan Digneffe

Telefoon: +32 15 29 59 00

Adres: Stephenson Plaza, Blarenberglaan 3A, 2800 Mechelen

Email: jan.digneffe@livenation.be


Soldier's Heart

Soldier’s Heart, de groep bestaande uit Sylvie Kreusch, Laurens Mariën, Benjamin Cools, Jasper Segers en Ferre Marnef wordt pas in 2012 opgericht maar weet zich in amper een paar jaar tijd met zijn psychedelische dreampop in de spotlights te worstelen. In 2013 komen ze als winnaars uit de bus van Studio Brussel’s Nieuwe Lichting. Dit o.a. door de ijzersterke eerste single African Fire, een magistrale versie van Gabriel Rios’ Broad Daylight en de intrigerende podiumprésence van frontfrouw Sylvie Kreusch. Ook kapen ze de - door Cutting Edge uitgereikte - Talent van het Jaar Award weg. Hun debuutsingle African Fire is datzelfde jaar maar liefst het 3de meest gedraaide nummer op Studio Brussel en hun tweede single New Housie is meteen goed voor 13 weken playlist.

De groep vertrekt vervolgens op een Europese tour met Balthazar en tekent bij Universal. Showcases in Amerika leveren airplay op overzee, in combinatie met lovende kritieken en editorials in magazines zoals Vogue, Dazed & Confused, en Interview Magazine. De modewereld valt als een blok voor frontvrouw Sylvie Kreusch, wat zich vertaalt naar een een muzikale collaboratie met Giorgio Armani en Edmund Ooi tijdens Milan Fashion Week

De band doet een hoop ervaring op met spots in België op o.a. Pukkelpop, Boomtown en vele andere podia. Ze worden gevraagd om te openen voor klinkende namen als dEUS, Willis Earl Beal, The Naked And Famous, Crystal Fighters en Youth Lagoon, BRNS, SOHN en Polica, en blijken een hit te zijn in Portugal - waar ze het Termometrofestival winnen, bij ons beter gekend als de Portugese variant van Rock Rally. Soldier's Heart is er nationaal nieuws en wordt meteen geboekt voor NOS Alive, één van de grootste festivals in Portugal.

In plaats van overhaast te werk te gaan besluit de band om geen album uit te brengen maar om het experiment op te blijven zoeken en te werken aan nieuw materiaal. Muzikaal neemt de band zijn tijd om zich te ontwikkelen. Jasper Maekelberg, een producer waar de groep sinds 2015 mee samenwerkt, is nauw betrokken bij Night by Night & speelt een intieme rol in het vernieuwde en meer mature geluid van Soldier's Heart.

De band dankt zijn eigentijdse geluid aan de diverse achtergrond van zijn leden. Sylvie Kreusch is een veelgevraagde guest vocalist. Percussionist Benjamin Cools is afgestudeerd als acteur en heeft gewerkt met NTGent en Jan Steen, terwijl bassist en graficus Ferre Marnef voorstellingen maakt met zijn compagnie DeSnor die getoond worden op Theater Aan Zee en in Theater Zuidpool. Jasper Segers is behalve gitarist ook actief als producer voor bands zoals lohaus, en toetsenist Laurens Mariën studeert autonome kunst en cureert onder zijn collectief NEIN tentoonstellingen in samenwerking met instellingen zoals Campo.

Een leidraad doorheen hun eclectische samenstelling is een voorliefde voor het oude en het nieuwe. In alle lagen van hun werk wordt er gezocht naar een samenkomst van futuristische of digitale elementen in combinatie met referenties naar het verleden en analoge technieken. Visueel laat de groep zich inspireren door personages die hun grip op de realiteit verliezen en kunststromingen zoals het surrealisme en het absurdisme. Hun visuele identiteit werd de voorbije jaren grotendeels mee gerealiseerd door kunstenaar Stef Van Looveren en ook voor Night By Night staat hij in voor het ontwerp van de platenhoes. Tekstueel put het album uit het leven van Kreusch; zelfspot, onbeantwoord verlangen, zelfdestructie, en het aantrekken en afstoten dat plaatsvindt tussen geliefden zijn een paar van de thema’s die bezongen worden. Night By Night levert een mature en bij momenten sarcastische interpretatie van de ervaringen van een prille twintiger met het leven en de liefde en is de eerste echte mijlpaal in een veelbelovende carrière.
Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z