Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Kenji Minogue
Officiële website

www.kenjiminogue.be

Informatie Agent

Naam: Jan Smeets

Telefoon: +32 15 29 59 00

Adres: Stephenson Plaza, Blarenberglaan 3A, 2800 Mechelen

Email: jan.smeets@livenation.be


Kenji Minogue

Kenji Minogue startte als een puur viraal verhaal. Hun eerste Youtube-video Naam Familienaam werd een culthit. Live zorgen de twee geschifte frontvrouwen, hun nonsensicale West-Vlaamse teksten en hun kitsch beats voor een nog grotere gekte. Denk Kylie op speed of Peaches met kleren aan.

Begin 2012 gooide Kenji Minogue de song 'Naam Familienaam' op Youtube bij wijze van grap. Intussen heeft de clip 340.000 views and counting. Op het ASVOFF 2012 fashion filmfestival wonnen ze de award for Best Newcomer voor de video van 'Danny' en speelden ze live op de afterparty in Silencio, Parijs. Ze werden drie keer genomineerd voor een Red Bull Elektropedia Award voor Best Video voor 'Danny' (2012) en 'Alwadamehetten' (2013) en Best Album (2014). Flemish Food Fest van de internationaal befaamde Flemish Foodies, koos de Kenji-song NomNom als anthem op hun website. De nationale zender Canvas gebruikte een zanglijn uit ‘Danny’ voor hun najaarscampagne. En dit alles zonder een cd, air play of platenmaatschappij.

Hun publiek is meer dan verscheiden: ze worden net zozeer op handen gedragen door studenten, hipsters, huisvrouwen en kinderen als door de gay, fashion-  en music scene. Kenji Minogue werkt altijd samen met jonge Belgische ontwerpers zoals Jean-Paul Lespagnard, Tom Van der Borght, Doriane Van Overeem en Marius Januskauskas, die allen die-hard fan zijn van de band.

In mei 2014, op hardnekkige vraag van de fans, releaste de band hun eerste cd 'De Groetjes' op het onafhankelijke label Music Mania. De promostunt, waarbij ze in een gepimpte Kenji-mobiel de ochtendfile teisterden, werd meteen opgepikt door de nationale pers. De hele zomer en najaar 2014 speelden ze in zalen en op festivals, van Pukkelpop tot de Ancienne Belgique, Vooruit, Botanique en Depot, net zoals in Amsterdam, Parijs en Freiburg.

Ze werden genomineerd voor 2 MIA’s (Beste Doorbraak en Video voor ‘Veranda’). Eind 2014 zaten ze samen in de studio met de Dewaele broers voor de soundtrack van de langspeelfilm Belgica van regisseur Felix Van Groeningen.

2015 was een rustig jaar, mede doordat Sarah Vandeursen begon te werken voor Woestijnvis. Zomer 2016 wordt er echter weer knal op met nieuw materiaal en een nieuwe show!

O, en wat is dat met hun naam?
'Kenji Minogue' is een fonetisch woordspelletje dat staat voor ‘Ken je me nog?’
Zeg nu niet meer dat u hen niet kent.
Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z