Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Kenji Minogue
Officiële website

www.kenjiminogue.be

Groep

Zang: Sarah Vandeursen, Emilie De Roo
Drums: David Van Belleghem
Bas: Ben Brunin (ex-Vive La Fête, ex-Disco Drunkards; Isolde et les Bens, André Brasseur & Band)
Gitaar: Sjoerd Bruil (Millionaire, Gruppo Di Pawlowski, Pascal Deweze)

Informatie Agent

Naam: Jan Smeets

Telefoon: +32 15 29 59 00

Adres: Stephenson Plaza, Blarenberglaan 3A, 2800 Mechelen

Email: jan.smeets@livenation.be


Kenji Minogue

Wie Kenji Minogue niet kent, heeft op Mars gezeten. Al 4 jaar zorgen de twee geschifte frontvrouwen & band voor een ander geluid in de Belgische muziekscene: vette kitsch beats, nonsensicale West-Vlaamse teksten en no limits podiumgekte. Tijd voor vers oorvoer, een nieuwe booya!-bom op uw zomerpodia. Kortom: tijd voor een nieuwe cd. En dermee.

Kenji Minogue moet nog maar een scheet laten of die wordt massaal gedeeld. Kijk naar de droge aankondiging op 27 januari dat er een nieuwe cd aankomt: na 2 dagen heeft het Facebook-bericht een reach van 40.000 en meer dan 1000 likes. Zonder één foto of streepje muziek erbij.

Het ultieme bewijs dat Kenji-fans die-hard zijn en de band op handen dragen. En met ‘ze’ bedoelen we zowel studenten, hipsters, huisvrouwen en hun kinderen als de gay, fashion- en music scene. Nauwelijks airplay, maar de concerten zijn zo goed als altijd uitverkocht. Waarom? Omdat Kenji Minogue staat voor feest. Voor ‘hoe zotter, hoe beter.’ Choco in your face, smijten met vissen, muilen of muilpeer, robbertje vechten of paaldans on stage: anything goes. Fuck muziekbarbies, ingetogenheid en gêne. Kenji gaat er los over en doet wat het wil. Of het nu in maliënkolder in het Italiaans krijsen is als de fake band Erasmus in de film Belgica, als superheldinnen bij kapitein Winokio of in het wit gehuld hun innerlijke Ingeborg doen opborrelen in de Opera met een pianoversie van hun hits in keurig Algemeen Nederlands (Zondag Vosdag, eerbetoon aan Luc De Vos): het is precies die ‘omdat het kan, voilà’ attitude die hen zo geliefd maakt.

Na vier onstuimige jaren vol optredens, één cd en 8 videoclips (met als toppers nog steeds Naam Familienaam met 405.000 views en Danny met 391.000 views), is het tijd voor het vervolg. Genoeg gebrield: de goeste wordt in nieuwe songs gegoten. Kenji Minogue kiest resoluut voor een nieuwe lading dynamiet in de vorm van pompende podiumspringers met de onmiskenbare Kenji-sound, afgewisseld met zomerse singalongs. En één ballad, maar dan zoals alleen Kenji het doet.

Kenji Minogue: “We staan voor ‘laat je door niets tegenhouden’. Er is zoveel mis met de echte wereld, maar in die andere, Kenji-wereld kunnen we doen en zijn wie we willen. En kan iedereen dat.”
En dermee.

Wat vooraf gingHet start allemaal als een puur viraal verhaal. Begin 2012 gooit Kenji Minogue 'Naam familienaam' op Youtube bij wijze van grap. De song wordt een culthit en al gauw stromen de aanvragen voor optredens binnen. Topper dat eerste jaar is nog steeds hun concert in de club Silencio in Parijs, nadat ze op het ASVOFF Fashion Filmfestival de award for Best Newcomer voor de video van 'Danny' wonnen. Na twee drukke jaren van optreden en steeds meer fans brengt de band in mei 2014 de cd ‘De Groetjes’ uit op het onafhankelijke Music Mania. De promostunt, waarbij ze in een gepimpte Kenji-mobiel de ochtendfile teisteren, wordt opgepikt door de nationale pers. Ook de fanbus die ze op 1 mei inleggen tussen hun optredens in Gent en Brugge, is in no time volgeboekt. Feest in het Park, MOD, Petrol, Depot, Ancienne Belgique, Vooruit, Botanique… 2014 boomt hun live reputatie. Met als blinkende kers op de al heel romige taart, eindelijk, na drie jaar Petit Bazar te hebben plat gespeeld, een échte plek op Pukkelpop in de Wablief, waar festivalgangers een halfuur voor het optreden niet meer binnen kunnen wegens tout plein. 2015 en 2016 gaat het verhaal verder: Lokerse Feesten, Boomtown, Parijs (Les femmes s’en mêlent), Amsterdam, Les Nuits en Dour. Ze duiken de studio in met de Dewaele broers voor de soundtrack van Belgica en Sarah Vandeursen begint te werken voor Woestijnvis.

- 3 nominaties Red Bull Elektropedia Award: Best Video voor 'Danny' (2012) en 'Alwadamehetten' (2013) en Best Album (2014).
- 2 MIA-nominaties: Beste Doorbraak en Beste Video voor ‘Veranda’ (2015)
Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z