Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Billie
Officiële website

www.facebook.com/billiemusic

Informatie Agent

Naam: Robin Tulkens

Telefoon: +32 15 29 59 00

Adres: Stephenson Plaza, Blarenberglaan 3A, 2800 Mechelen

Email: robin.tulkens@livenation.be


Naam: Roel Vergauwen

Telefoon: +32 15 29 59 00

Adres: Stephenson Plaza, Blarenberglaan 3A, 2800 Mechelen

Email: roel.vergauwen@livenation.be


Billie

Niet kunnen kiezen is soms een voordeel. Billie uit het Belgische Blankenberge – de B-kant van het plaatje – kreeg muziek op straat en kunst op school. Ze hopte van breakdansen naar vioolspelen, van battle naar recital, van beats naar snaren.

Op zomerkamp werd ze aangemoedigd om te gaan zingen, waarna ze fluitend door de audities fietste aan het conservatorium in Gent. Daar combineerde ze jazz en pop – weer niet kunnen kiezen, en waarom zou ze ook.

Iedereen die haar hoorde, wilde meer horen. Billie werd gevraagd voor studiosessies en backing vocals. Intussen schreef ze haar eigen songs – tekst én muziek. Met drummer Laurens Billiet achter haar had ze het vertrouwen om die ook live te brengen, in clubs en op festivals. Ze zong bij The Pimps of Dazzle, de funkband van Frank Deruyter, bij The Triplettes (jazz) en bij Nilfisq (fusion). Ze had de groepen maar voor het kiezen – wat ze niet goed kan, u begint haar te kennen, dus zong ze er bij zoveel mogelijk tegelijk.

De stem kreeg nog meer een gezicht, met optredens in televisieshows. News Records kreeg haar in het vizier en bood haar prompt een solocontract aan. Soms word je gewoon gekozen.

In afwachting van de geknipte producer schaafde ze verder aan haar skills als singer-songwriter. In 2012 leverde ze de vocals bij ‘Puppy’ van Netsky – onder de titel ‘We Can Only Live Today’ werd het een van zijn grootste hits. Hij nam Billie meteen mee op tournee met zijn liveband. Zo’n moment waarop je geen keuze hebt.

En zo leerde ze Bert Libeert van Goose kennen, haar producer – eindelijk. Ondertussen is Billie’s eerste solo single ‘Give Me The Knife’ met veel succes op de markt gebracht. Een album volgt snel. Nu alleen nog kiezen welke nummers erop mogen.

Billie, don’t lose her number.
Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z