Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Noémie Wolfs
Officiële website

www.facebook.com/noemiewolfsmusic

Informatie Agent

Naam: Jan Digneffe

Telefoon: +32 15 29 59 00

Adres: Stephenson Plaza, Blarenberglaan 3A, 2800 Mechelen

Email: jan.digneffe@livenation.be


Noémie Wolfs

Het gebeurt niet zo vaak dat de Belgische muziekwereld met verstomming wordt geslagen, maar dat was wél het geval toen Noémie Wolfs vorig jaar haar vertrek bij Hooverphonic aankondigde. De zangeres die de groep een compleet nieuw élan had gegeven en naar de grootste commerciële piek in haar twintigjarig bestaan bracht zou op eigen kracht verder gaan. Amper een uur nadat het persbericht was uitgestuurd, belde Universal met de vraag of ze al wat demo’s had. Die waren er. Meer nog: haar songs klonken zelfs in de meest schetsmatige vorm zo overtuigend dat meteen een platencontract werd getekend.

Niet vanzelfsprekend, maar Noémie Wolfs is dan ook een talent hors catégorie. En nu is ze klaar voor de eerste stap in haar nieuw verhaal. Die uit de duizenden herkenbare stem is uiteraard gebleven. Maar ‘Burning’ – de eerste single uit haar solodebuut dat op 29 april verschijnt- geeft aan dat ze altijd al méér was dan alleen maar De Zangeres Van. Pure, sprankelende pop met een electronische feel, maar wél gespeeld met echte instrumenten. En met elk akkoord stevig verankerd in het hier en nu. “Ik heb mijn buikgevoel gevolgd en uitsluitend de muziek gemaakt die ik altijd al had willen maken.” Die ligt stilistisch wat verder van Hooverphonic af, en klinkt wat moderner dan voorheen. De plaat werd in Londen opgenomen met Luke Smith, een producer die eerder zijn strepen verdiende bij Depeche Mode, Foals en Crystal Fighters.

Maar nog belangrijker is de inbreng van Simon Casier, bassist van Balthazar én de wederhelft van Wolfs. “We zijn een fantastisch team. Zoals Sonny & Cher, maar dan zonder het huiselijk geweld.” Nu staat enkel haar naam op de hoes, en ligt alle verantwoordelijkheid bij haar. “Ik heb élke beslissing zelf moeten nemen. Niet altijd even eenvoudig, maar wel spannend. Het is een boeiend leerproces geweest. Simon en ik hebben een jaar aan die plaat gewerkt, en er zit enorm veel bloed, zweet en tranen in. Het was een emotionele rollercoaster, en ik weet nu al dat ik ga wenen als straks het eerste exemplaar van de cd wordt uitgepakt. Maar ik ben wél ontzettend trots. Gek, eigenlijk. Ik heb nu pas het idee dat het echt begonnen is. Ik wil geen afbreuk doen aan Hooverphonic, want dat was een fantastische leerschool. Maar ik ben écht een muzikant nu. Ik heb zélf muziek gemaakt, en eigen nummers geschreven. Ik ben verdorie aangesloten bij Sabam nu! Veel echter kan het niet worden.” Met de eerste live-optredens op de planning is het nu tijd om de volgende horde te nemen. Omringd door een jonge, gloednieuwe band die er helemaal voor wil gaan. En gewapend met een repertoire dat zo sterk is, dat het geen hype behoeft.
Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z