Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Glints
Officiële website

www.facebook.com/glintsofficial

Informatie Agent

Naam: Jan Digneffe

Telefoon: +32 15 29 59 00

Adres: Stephenson Plaza, Blarenberglaan 3A, 2800 Mechelen

Email: jan.digneffe@livenation.be


Glints

Jan Maarschalk Lemmens is een twintiger die als tiener de liefde vond in taal. Als Glints huwelijkt hij zijn poëtische woordvloed uit aan een bouillabaisse van hiphop, etherische elektronica en pop. Alsof Mike Skinner van The Streets een nummer van Moderat kaapt.
 
Glints maakt poëzie met een beat als kloppend hart. Lemmens’ woorden smelten in de oren, met zijn aanstekelijke tongval die hij erfde van zijn Britse familie. Die liefde voor de Britse taal is een belangrijk onderdeel in de identiteit van de Antwerpse zanger. Het is, samen met hiphop, de kiem die tot de geboorte van Glints leidde.
 
Onder meer Kanye West opende Lemmens de ogen. “Als vroege tiener luisterde ik maniakaal veel naar hiphop, vooral naar die van Amerikaanse makelij. ‘Touch The Sky’ van Kanye West was zo’n openbaring: ik herkende er soul en blues in en het voelde aan als frisse hiphop. Maar ook de hele visuele cultuur die erbij hoorde, intrigeerde mij”, vertelt Jan Maarschalk Lemmens. Maar het is vooral toen The Streets zijn pad kruiste, dat er voor de twintiger een hele nieuwe wereld open ging.
 
“The Streets hebben véél voor mij betekend. Mike Skinner is een geniale schrijver: de woordkunst, beeldspraak en stijlfiguren die hij in zijn teksten verwerkt, onderscheiden hem van de rest. Ik voelde mij meteen verbonden met Britse hiphop. Ik hou van Engelse literatuur, ik ben voortdurend bezig met de Engelse taal. Met Amerikaanse rap heb ik nooit een emotionele band gehad.” Intussen werkte Lemmens in alle stilte verder aan de eerste tracks van Glints. Schrijven. Schrappen. Herschrijven. Hij schuwde bewust het daglicht, tot hij eind 2015 naar buiten trad met ‘Glints EP’.
 
Zowel voor zijn eerste EP als voor ‘EP2’ werkte de Antwerpse zanger samen met producer Jergan Callebaut (VUURWERK) en gitarist/producer Matthias Bervoets. “Ik sta aan het roer van Glints, maar ik word omringd door uitstekende muzikanten. Samen zetten we mijn ideeën om naar klank.” Glints’ sound is er een met een identiteitscrisis. Je herkent er flarden van Radiohead, Mount Kimbie, Bon Iver, James Blake en Ghostpoet in. “Ik wil de muziek niet binden aan genres. Er zijn geen restricties.”
 
Met ‘EP2’ is Glints klaar voor een volgende stap. Het huidige concertseizoen is de band Artist In Residence van de Ancienne Belgique, al droomt Jan Maarschalk Lemmens voorzichtig van het buitenland. “We toerden al kort door Duitsland en Nederland, en stiekem hoop ik om op een dag in Groot-Brittanië te kunnen spelen.”
Browse: 0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z